Eén van de twee bestaande windmolens langs de snelweg in Deventer, een stuk kleiner dan waar in de huidige nieuwe ambities sprake van is.
Volledig scherm
PREMIUM
Eén van de twee bestaande windmolens langs de snelweg in Deventer, een stuk kleiner dan waar in de huidige nieuwe ambities sprake van is. © archief

Deventer windmolens straks inzet verkiezingen, eerste ‘slag’ is voor tegenstanders

De vraag of Deventer meer windmolens moet plaatsen en waar die dan komen, zal een grote rol spelen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Dat verwachten gemeenteraadsleden, maar ook inwoners op Colmschate en omgeving, die tegen windturbines in twee gebieden in die omgeving zijn. De politiek ging woensdag voor die plannen liggen, tegenstanders juichen nog niet. ,,Prima, laat heel Deventer in maart maar z’n mening over windmolens geven.”

0 reacties

  1. Eigenaren Meadow op het Deventer Stadsstrand houden hun hart vast: ‘We slapen hier en blijven water wegpompen’
    PREMIUM

    Eigenaren Meadow op het Deventer Stads­strand houden hun hart vast: ‘We slapen hier en blijven water wegpompen’

    Het is een kwestie van pompen of verzuipen. Letterlijk. Want als ze de strijd van het water verliezen, dan is het horeca-avontuur voor eigenaren Koos en Evelien Janssen van Meadow op het Deventer Stadsstrand voorbij. Met een soort muur van bigbags vol met zand om hun horecapaviljoen proberen ze hun zaak te redden. ,,We zijn drie jaar geleden begonnen. Al twee jaar hebben we te maken met corona en dan nu dit.”

In samenwerking met indebuurt Deventer