Volledig scherm
Gita Galle is blij met het nieuwe keurmerk. © Deventer Ziekenhuis

Deventer Ziekenhuis krijgt voor derde achtereenvolgende keer kwaliteitskeurmerk

Het Deventer Ziekenhuis heeft van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) voor de derde achtereenvolgende keer een ziekenhuisbrede kwaliteitserkenning ontvangen, een de belangrijkste keurmerken voor ziekenhuizen in Nederland. Juist de persoonlijk aandacht voor de patient wordt geroemd door het instituut.

Onderzoekers deden afgelopen jaar in november in Deventer grondig onderzoek naar de veiligheid en kwaliteit van het ziekenhuis. Als een van de eerste ziekenhuizen in Nederland gebeurde dat op basis van het nieuwe, internationale NIAZ Qmentum Global-toetsingskader. Hiervoor werd van onder meer zestig patiënten het zorgproces helemaal bestudeerd. Ook zijn tal van kritische processen tegen het licht gehouden.

Samen beslissen wat de beste behandeling is

Bestuursvoorzitter Gita Gallé is erg blij met de uitkomst: ,,Het laat zien dat patiënten hier kunnen rekenen op een hoge mate van veiligheid en dat de zorg kwalitatief op orde is. Ook waardeert het NIAZ de manier waarop patiënten in Deventer bij de zorg worden betrokken. Onder meer met heldere communicatie, persoonlijke aandacht, maar ook door samen met de patiënt te beslissen over wat de beste behandeling is. Ik ben blij dat dit eruit wordt gepikt, want het leveren van persoonsgerichte zorg, waarin de patiënt wordt gezien en gehoord, vinden we belangrijk. We zijn dan ook erg trots op deze erkenning en zien het als een stimulans om door met het verbeteren van onze zorg.”

Het NIAZ is opgericht door de brancheorganisaties van ziekenhuizen (NVZ en NFU) en de Federatie van Medisch Specialisten. De toetsing gebeurt door mensen uit andere zorginstellingen. Eerder ontving het Deventer Ziekenhuis een NIAZ-accreditatie in 2012 en 2015. De nieuwe erkenning is geldig tot 2024.

  1. Station Colmschate: betere aansluiting en vaker sprinter blijkt onmogelijk
    PREMIUM

    Station Colmschate: betere aanslui­ting en vaker sprinter blijkt onmogelijk

    Het aantal sprinters dat station Colmschate aandoet, blijft beperkt tot twee overdag en in het weekend eenmaal per uur. NS ziet geen aanleiding om de frequentie op te voeren. Een wijziging in de dienstregeling om de overstaptijd op hoofdstation Deventer van reizigers vanaf Colmschate die naar Zwolle of Arnhem reizen (en vice versa) te verkorten, zit er ook niet in. Een en ander blijkt na overleg tussen NS en de gemeente Deventer.

In samenwerking met indebuurt Deventer