Kieran Behan kroop gisteravond behendig langs het opengevouwen hek op de spoorbrug. Het zou jongeren de weg naar de landtong beneden moeten versperren. Veel effect had het alleen niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Kieran Behan kroop gisteravond behendig langs het opengevouwen hek op de spoorbrug. Het zou jongeren de weg naar de landtong beneden moeten versperren. Veel effect had het alleen niet. © Archieffoto Ronald Hissink

Deventer zoekt stevigere oplossing op spoorbrug om toegang tot landtong te blokkeren

Nog geen twee dagen nadat burgemeester Ron König grote metalen hekken liet plaatsen op de spoorbrug over de IJssel laat de gemeente ze alweer opruimen. De hekken zouden de toegang tot de landtong moeten blokkeren en daarmee de overlast in het gebied langs de IJssel. Veel effect had het niet. De hekken waren gisteravond al opengebogen. De gemeente heeft er geen boodschap aan en zoekt een steviger alternatief.

0 reacties

  1. Deventer op z’n smalst; hoe een fietsstrook van 30  meter een soap werd
    PREMIUM
    video

    Deventer op z’n smalst; hoe een fiets­strook van 30 meter een soap werd

    De aanleg van een fietsstrook van pakweg 30 meter voor Mimik. Ogenschijnlijk klein bier, maar ook dit laatste, losse eindje rond de bouw van het filmtheater verloopt problematisch. Een rechtszaak, boze aanwonenden, bijna drieduizend mensen die een petitie tekenen en een wethouder die uiteindelijk toegeeft, zij het voorlopig. Hoe kon dit zo’n soap worden? ,,De betrokkenheid van Deventenaren bij hun stad is onderschat.”

In samenwerking met indebuurt Deventer