Hans Prinsen beoordeelt namens het Deventer Groenbedrijf de velden van Helios. De onderhoudsbeheerder van de afdeling sport was nog nooit al in april in touw op de regionale voetbalvelden.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Prinsen beoordeelt namens het Deventer Groenbedrijf de velden van Helios. De onderhoudsbeheerder van de afdeling sport was nog nooit al in april in touw op de regionale voetbalvelden. © FOTO HISSINK

Diepgroene parels lonken op Deventer voetbalvelden

VIDEOHet Deventer Groenbedrijf mag voor het eerst in de geschiedenis al in april de voetbalvelden op voor groot onderhoud. Het ideale scenario voor strak gemaaide voetbaloases in het nieuwe amateurseizoen. 

Tractoren zoeken hun weg over de verlaten sportcomplexen in Deventer. Het tot voor kort nog zo heilige gras is verworden tot ontheemd gebied. Het om zich heen grijpende coronavirus heeft de voetballers verjaagd en maakte eind maart een even abrupt als vroegtijdig einde aan het seizoen. Maar waar het voetbalhart huilt, is de lach bij de grasmeesters van het Deventer Groenbedrijf breder dan ooit. Voor het eerst in de geschiedenis worden de wedstrijdvelden in de Hanzestad al in de eerste week van april onder handen genomen voor groot onderhoud. 

In samenwerking met indebuurt Deventer