Volledig scherm
PREMIUM
Horecaondernemer Jos Kamphuis en barmedewerker Erica Meijerman tappen bier in de kelder. © FOTO HISSINK

Dorpscafé verhuist naar kelder, stamgasten gaan mee

Bier drinken en een potje biljarten onder de grond. Café het Klavier in Holten verhuist een paar meter naar beneden. De kroeg maakt plaats voor de uitbreiding van de enige cafetaria die het dorp rijk is.

Het zal even wennen zijn voor de vaste cafébezoekers. Vanaf donderdag drinken ze hun biertje aan een nieuwe bar op een nieuwe plek. En wel onder de grond. Naar buiten kijken zit er niet meer in. ,,Er is door de stamgasten al geopperd om boven camera’s neer te hangen, zodat ze zien wat er buiten gebeurt’’, vertelt horecaondernemer Jos Kamphuis met een knipoog. ,,Wie weet doen we dat nog wel.’’ Maar het gros vindt de verplaatsing naar beneden prima, weet Kamphuis. Ook de biljartclub heeft geen bezwaar. ,,Gelukkig maar, want de eerste wedstrijd staat voor deze donderdag gepland.’’

  1. Metamorfose: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolgebouw in Deventer
    PREMIUM

    Metamorfo­se: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolge­bouw in Deventer

    Van de buitenkant is de Heilig Hart nog dezelfde kerk. Er staan alleen al tijden busjes en werkcabines opgestapeld op het voorterrein. Bouwmensen lopen af en aan. Maar op het oog is er nog weinig te zien. Binnen des te meer. De bouwers hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de nieuwe Deventer school in mei open kan. De contouren van tien lokalen in het middenschip tekenen zich af. Een kijkje in de kerk die school gaat worden.

In samenwerking met indebuurt Deventer