Duizenden bezoekers overspoe­len nieuwe stadsboer­de­rij Schalkhaar: ‘Afgelopen week dagenlang ijs gemaakt’

Met videoHet is alsof de koeien het publiek bewonderen, in plaats van andersom. De unieke ronde koeienstal bij de nieuwe biologische stadsboerderij is een bijzonder onderkomen voor de 35 melkkoeien die het hart vormen van het diervriendelijke boerenbedrijf, dat stad en land moet verbinden. Duizenden bezoekers namen een kijkje op de eerste openingsdag van Heerlijkheid Linde.

0 reacties

 1. Wonen op schootsafstand van De Adelaarshorst? In Deventer staat huis te koop, inclusief ‘privétribune’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Wonen op schootsaf­stand van De Adelaars­horst? In Deventer staat huis te koop, inclusief ‘privétri­bu­ne’

  Wie van voetbal houdt, Go Ahead Eagles in het bijzonder, en op zoek is naar een nieuw huis in Deventer moet nu zijn slag slaan. Aan de Brinkgreverweg staat een huis - met misschien wel het beste uitzicht op het veld van de De Adelaarshorst - te koop. Hanke Struik verkoopt de woning, maar niet omdat ze het beu is om een stadion in haar achtertuin te hebben. ,,We hebben hier vanaf het dakterras met het bord op schoot naar voetbalwedstrijden gekeken.’’
 2. Melk kopen op de plek waar het vandaan komt? Sanne en Christian gaan voor gloednieuwe biologische stadsboerderij
  PREMIUM

  Melk kopen op de plek waar het vandaan komt? Sanne en Christian gaan voor gloednieu­we biologi­sche stadsboer­de­rij

  De weekboodschappen doen in een boerderijwinkel, dichtbij de stad? Als het aan boeren Sanne en Christian Klein Koerkamp uit Lettele ligt wel. Op Hemelvaartsdag opent hun gloednieuwe boerenbedrijf. Tot die tijd wordt er aan de Slinksmansweg in Schalkhaar volop gebouwd. Over een paar maanden moeten daar tientallen koeien, een boerderijwinkel én ijsmakerij staan.

In samenwerking met indebuurt Deventer