Helios (blauw) en Sportclub Deventer stonden in september vorig jaar ook tegenover elkaar. Helios won destijds met 6-1. Aankomend weekend staat de stadsderby opnieuw op het programma.
Volledig scherm
Helios (blauw) en Sportclub Deventer stonden in september vorig jaar ook tegenover elkaar. Helios won destijds met 6-1. Aankomend weekend staat de stadsderby opnieuw op het programma. © Archief/FOTO HISSINK

Een weekend vol derby’s: streekgenoten treffen elkaar in het voetbal en handbal

Sportprogramma Deventer/ZutphenWe zijn los! Ruim elf maanden nadat het amateurvoetbal vorig jaar oktober stil kwam te liggen stond er afgelopen weekend eindelijk weer competitievoetbal op het programma. Aanstaande zaterdag en zondag wordt de tweede speelronde afgewerkt. Daarin staan er een aantal regionale onderonsjes op de rol. Niet alleen in het amateurvoetbal treffen teams uit buurt elkaar, ook in het handbal wordt er dit weekend een derby gespeeld.

 1. Vrouwen stelen handtas van Mahin (54) uit kringloop in Twello: ‘Dat is me zo dierbaar en nu ben ik het kwijt’
  PREMIUM
  met video

  Vrouwen stelen handtas van Mahin (54) uit kringloop in Twello: ‘Dat is me zo dierbaar en nu ben ik het kwijt’

  Ze is er kapot van en voelt zich daarbij erg onveilig. De Apeldoornse Mahin Talei (54) winkelde dinsdag bij de kringloop in Twello, toen twee vrouwen er met haar handtas vandoor gingen. De dievegges zijn op camera vastgelegd en de beelden zijn massaal gedeeld. ,,Ik wil dat deze mensen zo gestraft worden dat ze dit nooit meer doen”, zegt ze emotioneel. Want in de tas zitten voor haar heel dierbare spullen.
  Twello

In samenwerking met indebuurt Deventer