Dochter Ceren en vader Alibey Sahbaz van restaurant De Keizer nemen het op tegen Pietro Talamini (links). Net zoals Turkije tegen Italië vrijdagavond, de eerste wedstrijd van het EK voetbal.
Volledig scherm
PREMIUM
Dochter Ceren en vader Alibey Sahbaz van restaurant De Keizer nemen het op tegen Pietro Talamini (links). Net zoals Turkije tegen Italië vrijdagavond, de eerste wedstrijd van het EK voetbal. © Ronald Hissink / Bewerking: de Stentor

Eerste EK-duel moet Turks-Italiaanse ‘burenruzie’ in Deventer beslechten: ‘Jij verloor vroeger al’

pollVoetbalminnend Nederland kijkt reikhalzend uit naar de eerste EK-wedstrijd van Oranje komende zondag. Maar voor twee fanatieke horecabazen op de Brink in Deventer is het vanavond al D-day tijdens het openingsduel Turkije - Italië. IJssalon-baas Pietro Talamini en Alibey Sahbaz van restaurant De Keizer wacht - net als 43 jaar geleden - een heuse burenruzie. 

0 reacties

  1. Natuur trakteert Deventer op nachtelijke lichtshow; Sander Korvemaker legt het prachtig vast
    PREMIUM

    Natuur trakteert Deventer op nachtelij­ke lichtshow; Sander Korvemaker legt het prachtig vast

    De Deventer skyline is al op vele manieren op de foto vastgelegd, maar zoals Sander Korvemaker het in de nacht van vrijdag op zaterdag heeft gedaan, is tamelijk zeldzaam. Immers, ‘lichtende nachtwolken’ komen niet vaak voor. Het natuurfenomeen zorgde voor een fraai beeld van de stad aan de IJssel. ,,Als er lichtende nachtwolken zijn, is het rond deze tijd. Vorig jaar viel het tegen, gisteren was het écht raak’’, zegt de Deventer hobbyfotograaf.

In samenwerking met indebuurt Deventer