Volledig scherm
Het huidige café Pinkster aan de Diepenveenseweg. © Google Maps

Eigenaar sluit café Pinkster na vondst wietplantage in woning

Boven café Pinkster aan de Diepenveenseweg is door de politie een wietplantage aangetroffen.

Toen de politie merkte dat er illegaal stroom werd afgetapt werd onderzoek gedaan en daarbij kwam een hennepkwekerij met 250 planten aan het licht. De vondst werd donderdag 17 oktober aangetroffen.

De eigenaar van het pand heeft het café vervolgens op slot gedaan. ,,Wij wachten op rapportage van de politie. Er is nog geen rol voor de gemeente op dit moment. Later wordt besloten of wij op grond van de Opiumwet tot sluiting overgaan’’, zegt woordvoerder Maarten-Jan Stuurman.

 1. Deventerse Johanneke het theater in dankzij Japan: ‘Voelde me niet meer thuis in mijn eigen leven’
  PREMIUM

  Deventerse Johanneke het theater in dankzij Japan: ‘Voelde me niet meer thuis in mijn eigen leven’

  Johanneke ter Stege uit Deventer is druk bezig met de repetities van haar allereerste voorstelling. ‘Muntjes duiken tussen haaien’, zo heet de voorstelling waarin taal, beeld en muziek versmelten. Japan is de rode draad door de voorstelling en staat ook metafoor voor een grotere reis, het uit jezelf breken. Het moet goed geoefend worden, omdat er veel factoren samenkomen. Ze vindt het heel spannend, maar weet ook zeker dat ze er van gaat genieten.
 2. Beste brood van Nederland is gewoon te koop in Deventer en Bathmen
  PREMIUM

  Beste brood van Nederland is gewoon te koop in Deventer en Bathmen

  Wie naar de beste bakker van Nederland wil, hoeft niet ver te reizen. Vincent Nollen is met zijn bakkersteam uitgeroepen tot de beste bakker van Nederland tijdens de BakkersVakWedstrijden in Drachten. Hij bakte het beste desem stokbrood, vruchtenbrood tulband, busbrood tarwe knip, notenblokkoek, speculaasstaaf, roomboteramandelletter en gevulde koeken. Nollen heeft twaalf winkels in Oost-Nederland, waaronder in Colmschate, Bathmen en Lochem.

In samenwerking met indebuurt Deventer