Nu er is gesloopt op het terrein van het Geertruidenziekenhuis, is goed de bebouwing te zien die behouden blijft en monumentaal is. Daar komen appartementen in.
Volledig scherm
PREMIUM
Nu er is gesloopt op het terrein van het Geertruidenziekenhuis, is goed de bebouwing te zien die behouden blijft en monumentaal is. Daar komen appartementen in. © Martijn Ubels

Eindelijk nieuwbouw op Geertruiden: ‘aanwinst voor Deventer’, maar met kleine beurs vis je achter net

Een voor Deventer groot nieuwbouwproject, op het terrein van het vroegere Geertruidenziekenhuis, komt eindelijk op stoom. Nu een aantal aanbouwsels de laatste weken is gesloopt, is goed zichtbaar wat van het oorspronkelijke ziekenhuis behouden blijft. In dat gebouw en vleugels komen 81 appartementen. In totaal komen in het gebied 233 huizen en die moeten in de zomer van 2023 klaar zijn. Maar waarom komen er geen (huur)woningen voor de kleinere beurs?  

 1. Diepenveen eert - eindelijk - geliefde lerares basisschool: ‘Schok dat juf Sophia dood was’
  PREMIUM
  VIDEO

  Diepenveen eert - eindelijk - geliefde lerares basis­school: ‘Schok dat juf Sophia dood was’

  Ze ziet haar nog lopen door school. Nel Smit-Hopperus Buma (90) bewaart warme herinneringen aan Sophia Bos, haar strenge maar gewaardeerde juf in Diepenveen. De Duitse bezetter haalde de Joodse juf al gauw van de basisschool. Nooit zou de Deventerse - vergast in kamp Sobibor - terugkeren, een lot waar Diepenveen pas veel later van hoorde. Bijna tachtig jaar na dato eert Diepenveen juf Sophia Bos (1900-1943) met een plaquette. ,,Dit had veel eerder moeten gebeuren.”
 2. Uniek kijkje (nu het nog kan) in Deventer drukkerij van Donald Duck: ‘Miljoenencomplex is z’n geld waard’
  PREMIUM
  VIDEO

  Uniek kijkje (nu het nog kan) in Deventer drukkerij van Donald Duck: ‘Miljoenen­com­plex is z’n geld waard’

  Je hebt er zonder twijfel het mooiste uitzicht over Deventer. Vooral op het dak van de voormalige Deventer Diepdruk, oftewel Roto Smeets. Waar tot het faillissement in 2019 tijdschriften als Donald Duck en Libelle werden gedrukt. Het complex is na het bankroet voor zo'n 13 miljoen euro gekocht door ‘Sjan de Slager’, die er geen gras over laat groeien. ,,550 woningen zijn hier wel mogelijk.”

In samenwerking met indebuurt Deventer