Erik Stegink, neemt hier als plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad de honneurs waar voor de burgemeester bij het defilé van de Avondvierdaagse op het Grote Kerkhof.
Volledig scherm
PREMIUM
Erik Stegink, neemt hier als plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad de honneurs waar voor de burgemeester bij het defilé van de Avondvierdaagse op het Grote Kerkhof. © FOTO HISSINK/archief

Erik Stegink (53), ‘boertje’ uit Bathmen gaat voor zetel in Den Haag: ‘Platteland te weinig gehoord in Tweede Kamer’

In 1993 begon hij in de toenmalige gemeente Bathmen als piepjong raadslid. Erik Stegink is 27 jaar later met die Bathmense partij de grootste van Deventer en verlaat per 1 januari de gemeenteraad. Het doel: de Tweede Kamer in met de BoerBurgerBeweging. ,,Ze zagen ons in Deventer ook aanvankelijk als boertjes, kijk waar we nu staan.”

 1. ‘Witwasgevaar’, NV Bergkwartier roept aandelen terug: ‘Ik hou ze mooi, als aandenken aan het herstel van Deventer’
  PREMIUM
  MET KLIKKAART: MOOISTE PLEKJES BERGKWARTIER

  ‘Witwasge­vaar’, NV Bergkwar­tier roept aandelen terug: ‘Ik hou ze mooi, als aandenken aan het herstel van Deventer’

  Flink wat Deventenaren droegen eind jaren 60 met een aandeel van 25 of 100 gulden een (bescheiden) steentje bij aan het herstel van het Bergkwartier. Voor honderden van die papiertjes is nu een ‘terugroepactie’ gaande vanwege - in theorie - witwasgevaar. De aandelen, die niet op naam staan, zijn nauwelijks geld waard. De emotionele waarde is wél groot. ,,Het is toch mijn bijdrage, hoe klein ook, aan het herstel van de stad. Ik hou het aandeel mooi.”
 2. Uiterlijk 2023 verdwijnen laatste twee onbewaakte overwegen in Deventer
  PREMIUM

  Uiterlijk 2023 verdwijnen laatste twee onbewaakte overwegen in Deventer

  Wandelaars kunnen voorlopig nog hun geliefde rondje maken op landgoed Nieuw Rande. In Diepenveen liggen de laatste twee onbeveiligde spoorovergangen van Deventer. ProRail wil ze sluiten, uiterlijk in 2023. Het bedrijf heeft minder haast dan eerder aangenomen. Waar de gemeente Deventer afwacht, kwamen ze er verderop in Olst-Wijhe en bij ProRail wél uit. Die vergelijkbare wandelovergang wordt beveiligd. ,,Doodzonde als dit rondje in Diepenveen straks niet meer zou kunnen.”

In samenwerking met indebuurt Deventer