Volledig scherm
Door een aanrijding tussen een lijnbus en een auto zijn zaterdagochtend in Margraten (Limburg) zeven mensen gewond geraakt. Een man uit Deventenaar overleed later aan zijn verwondingen. © ANP

Excuses Limburgse politie aan familie van te vroeg doodverklaarde Deventenaar

De politie Limburg heeft de familie van de te vroeg doodverklaarde Deventenaar excuses aangeboden. De politie had maandagmiddag naar buiten gebracht dat de man was overleden aan de gevolgen van een ongeluk in het Limburgse Margraten, terwijl hij toen nog in coma lag.

De auto van de 38-jarige man uit Deventer werd zaterdagochtend in het Limburgse Margraten op een gevaarlijk kruispunt geramd door een lijnbus van Arriva. Maandag bleek dat hij klinisch dood was en in coma lag. De politie meldde echter in een persbericht dat de man overleden zou zijn. ,,Maar toen was hij nog niet overleden”, aldus een woordvoerder van de politie vandaag. 

Basisschool De Olijfboom

In de auto zaten ook de drie kinderen van de man en hun moeder. De vrouw raakte bij het ongeval eveneens zwaargewond. De kinderen, die allen op de evangelische basisschool De Olijfboom zitten, raakten lichtgewond. 

Gisteren ging de politie diep door het stof toen leerkrachten, leerlingen en ouders van De Olijfboom nog steeds aan het bidden waren voor de man, omdat zij van de familie hadden begrepen dat hij nog leefde.

Politiewoordvoerster Christel Vervoort betreurde het voorval en noemde het overlijdensbericht gistermiddag  voorbarig. ,,Een menselijke blunder.’’ 

Volledig scherm
© still
  1. Deventer rapper voor rechter na nieuwe ‘uitglijder’ op sociale media
    PREMIUM

    Deventer rapper voor rechter na nieuwe ‘uitglijder’ op sociale media

    Over de zaak zelf kan hij vanwege juridische redenen niet zoveel zeggen, maar rapper Convex Kafka - echte naam Bouke van de Vrugt- uit Deventer staat morgen opnieuw voor de rechter, wegens laster op sociale media. Eerder raakte hij onder meer in opspraak nadat hij tweette dat Wilders ‘meer dan 500 stenen op zijn smoel’ verdiende. ,,Ik kan niet alles over mijn kant laten gaan. Tegelijkertijd werk ik hard aan mezelf.”

In samenwerking met indebuurt Deventer