Feest! In Deventer staat het op één na beste ziekenhuis

Interactieve kaart | videoHet Deventer ziekenhuis viert vandaag een feestje. Trots en blij zijn de medewerkers dat het ziekenhuis vandaag in de Top 100 op de tweede plaats eindigt bij de topklinische ziekenhuizen. ,,We hebben onze zaakjes dus goed op orde, maar het kan altijd nog beter”, zegt bestuursvoorzitter Gita Gallé. Communicatie blijkt het toverwoord. 

Een  van de punten waar Deventer goed op scoort in de ziekenhuis top 100 is de goede controle van het medicijngebruik. In de overdracht van de gegevens van patiënten die weer naar huis of het verzorgingstehuis gaan kan veel fout gaan, weet ook Marieke Zeeman, internist ouderengeneeskunde. ,,Wij blijven checken, herhalen, dubbelchecken en controleren en weer herhalen. Het betere Sherlock Holmes-werk”, zegt ze lachend. ,,Blijven communiceren dus.”

  1. Raambuurt furieus over mogelijke afsluiting Bokkingshang in Deventer, maar is dat wel terecht?
    PREMIUM
    Video

    Raambuurt furieus over mogelijke afsluiting Bokkings­hang in Deventer, maar is dat wel terecht?

    De Bokkingshang afsluiten voor verkeer, zodat de drukke route tussen de Welle en Wilhelminabrug vervalt. Het afsluiten van de weg wordt geopperd in een rapport over de aanpak van P-garage onder de brug. Die suggestie leidt tot onrust in de naastgelegen Raambuurt; bewoners vrezen voor de bereikbaarheid van de wijk. Volgens de gemeente is afsluiting niet uitgesloten, maar gaat dat voorlopig zeker niet gebeuren.

In samenwerking met indebuurt Deventer