Volledig scherm
De vrijwilligersavond in de Deventer Schouwburg. © VCD

Feest met winnende vrijwilligers in Deventer Schouwburg

Sportclub Deventer, Speeltuinvereniging de Driehoek, Soos de Kuiperij, De Ontmoeting Deventer en Gert van den Burg zijn er met de prijzen vandoor gegaan op de jaarlijkse vrijwilligersavond in de Deventer Schouwburg.  Wethouder Rob de Geest reikte de vrijwilligersprijzen uit voor organisaties, stichtingen en verenigingen in de categorieën: Samenwerking versterkt, Buurtinitiatief, Kleurrijkste organisatie en Zorgzame samenleving. De Witte Blom (individuele vrijwilligersprijs) werd ook uitgereikt aan de vrijwilliger die een bijzondere prestatie heeft geleverd.

Samenwerking versterkt: een prijs voor een organisatie die zich actief inzet voor samenwerking.  In deze categorie waren genomineerd: Carinova Park Braband / ‘aan de slag’ (AZC bewoners), Sam&ko / Zorggroep Solis, Stichting Veteranen Deventer en Sportclub Deventer.  Buurtinitiatief: voor de leukste buurtactiviteit/ initiatief van Deventer. In deze categorie waren genomineerd: Wijk- en Speeltuinvereniging "De Zandweerd”, Worpkidz, Wijk- en Speeltuinvereniging De Driehoek Kleurrijk vrijwilligerswerk: wie heeft zich ingezet voor een kleurrijke doelgroep? In deze categorie waren genomineerd: Soos de Kuiperij, Huis der Taal, Sfeerteam ADHD Zorgzame samenleving: voor de organisatie die zich inzet voor een zorgzame Deventer samenleving. In deze categorie waren genomineerd: Stichting Amivedi, Stichting Deventer voor mekaar, Scootmobielvereniging De Deventer Stokvisrijders, De Ontmoeting Deventer

Ridder

Genomineerden voor de Witte Blom passieprijs waren: Gert van den Burg, Jet During, Annie Bethlehem. Vrijwilligerscentraledirecteur Rob de Jong onthulde dat dit de laatste vrijwilligersavond is die georganiseerd werd door de Vrijwilligers Centrale Deventer. Volgend jaar gaat de centrale namelijk verder onder de naam ‘Deventer Doet’. Vervolgens werd De Jong zelf volkomen verrast. Wethouder Rob de Jong spelde hem de versierselen op die horen bij een Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 

In samenwerking met indebuurt Deventer