Ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © anp

Financieel adviseur uit Deventer tilde klanten voor ruim 2 ton

,,Deze man moet nooit meer in welke financiële branche dan ook kunnen werken’', zei de officier van justitie over een 53-jarige verdachte uit Deventer. De financieel adviseur tilde vijf van zijn klanten voor meer dan 2 ton.

Het is nog maar de vraag of de vijf gedupeerden die donderdag in de rechtszaal zaten ooit nog iets terugzien van hun geld. Want Finade, het bedrijf van de Deventenaar José M.C., ging in de tweede helft van 2014 failliet. Dit nadat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) de financieel dienstverlener al een dwangsom had opgelegd. Want M.C. leek voor eigen bank te spelen door tienduizenden euro’s die nietsvermoedende klanten op zijn rekening parkeerden, meteen door te sluizen om aan anderen uit te lenen. 

  1. Deventer Ziekenhuis loopt tegen coronagrenzen aan: afspraken voor overplaatsing naar Duitsland
    PREMIUM
    video

    Deventer Ziekenhuis loopt tegen coronagren­zen aan: afspraken voor overplaat­sing naar Duitsland

    De opname van corona-patiënten op de intensive care loopt in Deventer tegen haar grenzen aan. Waar nu weer even wat lucht is met 15 bezette bedden op de ic, was het afgelopen weekeinde spannend toen 18 bedden door corona-patiënten bezet werden. Een negentiende coronazieke moest overgebracht worden naar Utrecht. ,,We hebben binnen de regio nu geregeld dat mensen naar Duitse ziekenhuizen overgebracht kunnen worden”, zegt ziekenhuisbestuurder Eric Kroon.

In samenwerking met indebuurt Deventer