De SPAR City in Deventer centrum gaat straks op donderdag, vrijdag, zaterdag langer open.
Volledig scherm
PREMIUM
De SPAR City in Deventer centrum gaat straks op donderdag, vrijdag, zaterdag langer open. © De Stentor

FNV wil actie tegen boodschappen doen na 22.00 uur in Deventer, Zwolle en Zutphen

Personeel van supermarkten en zelfstandige ondernemers van andere winkels moeten kritisch zijn op de latere sluitingstijden van supermarkten in de regio. Dat stelt werknemersvereniging FNV. De vakbond roept medestanders op zich te melden om gezamenlijk een plan te maken.

Linda Vermeulen van de werknemersvereniging FNV hekelt het plan van Martijn ten Berge om zijn Spar City-vestigingen in Deventer, Zutphen en Zwolle na 22.00 uur ‘s avonds open te houden. ,,De supermarktbranche protesteert tegen loonsverhoging. Daar is geen geld voor. Maar wel om langer op te blijven?’’ Ze roept personeel en concurrerende zelfstandigen op zich bij haar te melden. ,,Ik maak graag een plan om samen naar de gemeenten en bedrijven te stappen.’’

  1. Angstige Anne (26) uit Diepenveen met rest bemanning MS Zaandam weer de oceaan opgestuurd
    PREMIUM
    video

    Angstige Anne (26) uit Diepenveen met rest bemanning MS Zaandam weer de oceaan opgestuurd

    Het drama waar Anne Weggeman uit Diepenveen in terecht is gekomen is nog niet ten einde. Met het afmeren van het schip de MS Zaandam had het 26-jarige bemanningslid hoop het coronaverdriet achter zich te kunnen laten en terug te keren naar Nederland. ,,Na acht uur moesten ze echter Fort Lauderdale weer verlaten en voor anker gaan in internationale wateren. De bemanning mocht niet van boord. En wat hierna? Niemand weet het”, zegt vader Arthur Weggeman, die zich enorm ergert aan alle onduidelijkheid die geschapen wordt door de overheden en exploitant Holland America Line.

In samenwerking met indebuurt Deventer