Frans Komen uit Terwolde is de laatste riviervisser van Oost-Nederland. Zijn ambacht krijgt vrijdag het certificaat dat hoort bij een plek op de inventaris Immaterieel Erfgoed: ,,Erkenning en aandacht is nodig.”
Volledig scherm
PREMIUM
Frans Komen uit Terwolde is de laatste riviervisser van Oost-Nederland. Zijn ambacht krijgt vrijdag het certificaat dat hoort bij een plek op de inventaris Immaterieel Erfgoed: ,,Erkenning en aandacht is nodig.” © Henri van der Beek

Frans (68) uit Terwolde is de laatste riviervisser in Oost-Nederland: ‘Dat gaat mij aan het hart’

Hij is de last man standing naast een leger sportvissers: Frans Komen (68) uit Terwolde. Met zoon Frans junior (39) is hij de laatste beroepsvisser op de rivieren in Oost-Nederland. Dat zijn werk nu erkend wordt als erfgoed, is voor Komen de ultieme waardering voor een bijna verdwenen ambacht.

0 reacties

  1. Inloopavond over komst vluchtelingen in Borgele stelt Deventenaren gerust: ‘Fijne manier om vragen te stellen’
    PREMIUM

    Inloop­avond over komst vluchtelin­gen in Borgele stelt Deventena­ren gerust: ‘Fijne manier om vragen te stellen’

    Met een ietwat ongerust gevoel naar binnen, maar opgeluchter naar buiten. Zo valt de bewonersbijeenkomst over de nieuwe vluchtelingenlocatie in Deventer prima samen te vatten. In het leegstaande schoolgebouw in de wijk Borgele komen tijdelijk honderd vluchtelingen. Donderdag kregen omwonenden de kans om op locatie vragen te stellen. ,,Vluchtelingen zijn meer dan welkom, maar ik wil wel korte lijntjes houden met de instanties’’, zegt omwonende Patrick van Berkum.

In samenwerking met indebuurt Deventer