Gauthier de Bekker in de Broederenkerk van Deventer. Met zijn 28 jaar is hij de jongste priester van het aartsbisdom Utrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Gauthier de Bekker in de Broederenkerk van Deventer. Met zijn 28 jaar is hij de jongste priester van het aartsbisdom Utrecht. © FOTO HISSINK

Gauthier de Bekker: trotse én jongste priester van de parochies Raalte en Deventer

28 jaar en nu al priester in het aartsbisdom Utrecht. Niet veel mensen kiezen dat carrièrepad. Gauthier de Bekker, die werkt in de parochies van Raalte en Deventer, is dan ook trots: ,,Op mijn dertiende wist ik dat ik priester wilde worden.’’ Samen met zijn collega’s staat hij voor een grote uitdaging: gelovigen blijven samenbrengen ondanks de vele kerksluitingen in de regio.

  1. Moeder in geldnood betrapt bij Douglas in Deventer: ‘Hij zei dat we niet gepakt zouden worden’
    PREMIUM
    Kamps doet recht

    Moeder in geldnood betrapt bij Douglas in Deventer: ‘Hij zei dat we niet gepakt zouden worden’

    Het zouden de vakantiekilo’s kunnen zijn of, mogelijkheid twee, mijn fietsband staat gewoon zacht. Ieder kuiltje in de weg klinkt door in mijn billen. Luid en duidelijk. Alsof mijn kont oortjes heeft. Ik denk aan de afgelopen weken, aan de heerlijk geurende croissantjes waar we de dag mee begonnen, aan de terrasjes, de karafjes rode wijn. Maar het zou net zo goed mijn fietsband kunnen zijn.

In samenwerking met indebuurt Deventer