Emmy Strik (links) is de grondlegger en bedenker van het Dickens Festijn in Deventer, maar meer dan ooit trekt ze voor de komende editie samen op met haar dochter Liesbeth.
Volledig scherm
PREMIUM
Emmy Strik (links) is de grondlegger en bedenker van het Dickens Festijn in Deventer, maar meer dan ooit trekt ze voor de komende editie samen op met haar dochter Liesbeth. © Ronald Hissink

Grondlegger Dickens Festijn in Deventer draagt scepter geruisloos over aan dochter: ‘Een pittige erfenis’

DUBBELINTERVIEWHet Deventer Bergkwartier moest het twee jaar lang doen zonder het Dickens Festijn. Maar zo stil als het op straat was, zo bewogen was die periode voor de grondlegger van het evenement, Emmy Strik, en haar beoogd troonopvolgster en dochter Liesbeth. Samen kijken ze vooruit naar de dertigste editie van volgende week.

0 reacties

  1. Charles fotografeert Charles: Deventer dit jaar heel december in Dickens-sfeer
    PREMIUM
    AUDIOFRAGMENT

    Charles fotogra­feert Charles: Deventer dit jaar heel december in Dic­kens-sfeer

    Dickens en de feestdagen lijken nog ver weg, maar de kans bestaat dat je in en om Deventer al mensen in Victoriaanse kleding ziet. Deventenaar Charles Niël legt scènes die de figuranten verbeelden vast op de foto. Die beelden komen in het Bergkwartier te hangen en vormen de route voor iets nieuws: audiotour de Dickens Walk. ,,We maken het Dickensfestijn op een passende manier nog groter.”

In samenwerking met indebuurt Deventer