Kampen was in 2017 het decor van de Internationale Hanzedagen. Door de coronacrisis gaat de editie van 2020 niet door.
Volledig scherm
Kampen was in 2017 het decor van de Internationale Hanzedagen. Door de coronacrisis gaat de editie van 2020 niet door. © archief

Hanzedagen 2020 afgelast door corona, steden uit deze regio blijven thuis,

Er is door de coronacrisis een streep gezet door de Internationale Hanzedagen 2020 in het Duitse Brilon. Dat heeft de burgemeester van de plaats in Sauerland donderdagmorgen bekend gemaakt. 

Naar het jaarlijkse evenement zouden delegaties afreizen uit onder meer Deventer, Zwolle, Zutphen, Kampen, Ommen en Doesburg.

Het evenement stond voor begin juni op de agenda. Hanzesteden uit onze regio sturen altijd flinke, officiële delegaties naar de Hanzesteden om de steden te promoten en leggen economische, culturele en bestuurlijke contacten.

Deventer leerlingen

Vanuit bijvoorbeeld Deventer zou voor het eerst een delegatie van leerlingen van middelbare school Het Vlier afreizen naar de Hanzedagen. Die school kent een nieuwe havo-opleiding, waarin de Hanze een onderdeel is van de lesstof.  

In 2017 was Kampen het decor van de Internationale Hanzedagen.

  1. Deventer echtpaar mist repatriëringsvlucht vanuit Sydney: ‘Vanuit onze hotelkamer zagen we hét vliegtuig vertrekken’
    PREMIUM

    Deventer echtpaar mist repatrië­rings­vlucht vanuit Sydney: ‘Vanuit onze hotelkamer zagen we hét vliegtuig vertrekken’

    Door een vertraging van hun vlucht van Brisbane naar Sydney misten Jeltje van Essen (66) en Henk Muller (70) vandaag hun repatriëringsvlucht van Sydney naar Nederland. Het Deventer echtpaar werd onlangs nog wereldberoemd vanwege de koalawantjes die ze breiden na de verwoestende bosbranden in Australië. ,,Vanuit het raam van de hotelkamer zagen we het vliegtuig vertrekken.”

In samenwerking met indebuurt Deventer