Heftige beelden: deze vechtpartij ging vooraf aan Deventer terrasdrama

videoHet incident waarbij een auto inreed op mensen op een terras in Deventer afgelopen nacht, werd voorafgegaan door een stevige vechtpartij. Dat is te zien op beelden die rondgaan op social media. Op de video is te zien hoe een man rake klappen krijgt van meerdere personen.

Eerder vandaag maakte de politie al bekend dat de man die inreed op meerdere mensen, vlak daarvoor betrokken was bij een uit de hand gelopen ruzie. Ook buurtbewoners zagen vanuit hun raam hoe het helemaal mis ging voor de kebabzaak in de binnenstad.

De beelden die online als een lopend vuurtje onder Deventenaren worden verspreid, tonen in eerste instantie vooral wat duw- en trekwerk. Kort daarop slaat de vlam echt in de pan en wordt een van de mannen meerdere keren hard geslagen. Een persoon haalt de vechtersbazen vervolgens uit elkaar.

Het gebeurt allemaal naast een donkere Audi Q7, waarmee even later wordt ingereden op een groepje op het naastgelegen terras. Daarbij raken vijf personen gewond, van wie er zeker vier naar het ziekenhuis moeten. De bestuurder vlucht weg, maar meldt zich later bij de politie en wordt aangehouden.

Lees alles over dit incident in ons dossier.

Volledig scherm
© Videostill
 1. Deventerse Johanneke het theater in dankzij Japan: ‘Voelde me niet meer thuis in mijn eigen leven’
  PREMIUM

  Deventerse Johanneke het theater in dankzij Japan: ‘Voelde me niet meer thuis in mijn eigen leven’

  Johanneke ter Stege uit Deventer is druk bezig met de repetities van haar allereerste voorstelling. ‘Muntjes duiken tussen haaien’, zo heet de voorstelling waarin taal, beeld en muziek versmelten. Japan is de rode draad door de voorstelling en staat ook metafoor voor een grotere reis, het uit jezelf breken. Het moet goed geoefend worden, omdat er veel factoren samenkomen. Ze vindt het heel spannend, maar weet ook zeker dat ze er van gaat genieten.
 2. Beste brood van Nederland is gewoon te koop in Deventer en Bathmen
  PREMIUM

  Beste brood van Nederland is gewoon te koop in Deventer en Bathmen

  Wie naar de beste bakker van Nederland wil, hoeft niet ver te reizen. Vincent Nollen is met zijn bakkersteam uitgeroepen tot de beste bakker van Nederland tijdens de BakkersVakWedstrijden in Drachten. Hij bakte het beste desem stokbrood, vruchtenbrood tulband, busbrood tarwe knip, notenblokkoek, speculaasstaaf, roomboteramandelletter en gevulde koeken. Nollen heeft twaalf winkels in Oost-Nederland, waaronder in Colmschate, Bathmen en Lochem.

In samenwerking met indebuurt Deventer