Volledig scherm
Hein te Riele blijft langer VVV directeur in Deventer. © FOTO HISSINK

Hein te Riele blijft langer VVV-directeur na opstappen nieuwe man Erik Jan Post

VVV-directeur Hein te Riele heeft zijn eigen afscheidsfeestje op 12 november in de Deventer Schouwburg afgelast. Reden is dat de VVV-voorman niet met pensioen gaat. Zijn beoogd opvolger Erik Jan Post heeft na zeven weken de samenwerking per direct geëindigd.

,,Het bestuur va de VVV Deventer heeft mij verzocht om na mijn pensionering op 18 oktober 2019 nog tot 31 januari 2020 aan te blijven als directeur", schrijft Te Riele in het bericht waarin hij zijn feest afzegt. In de brief wordt met geen woord gerept over het opstappen van Post die pas sinds 1 september in dienst was van de Deventer evenementenorganisatie.

De reden die Te Riele aangeeft zijn dat de inrichting van de twee nieuwe organisaties Deventer Marketing en dEVENTer na het loskoppelen van VVV en evenementen meer tijd vraagt. De afbouw van de huidige organisatie heeft ook meer voeten in aarde. Bovendien zijn er volgens Te Riele positieve ontwikkelingen die hem nopen langer aan te blijven: de nieuwe cultuurvisie en economie-agenda van Deventer komen eraan, er is een nieuw provinciaal evenementenbeleid en er komt een nieuw beleid van Fonds Podiumkunsten aan. 

 1. Deventerse Johanneke het theater in dankzij Japan: ‘Voelde me niet meer thuis in mijn eigen leven’
  PREMIUM

  Deventerse Johanneke het theater in dankzij Japan: ‘Voelde me niet meer thuis in mijn eigen leven’

  Johanneke ter Stege uit Deventer is druk bezig met de repetities van haar allereerste voorstelling. ‘Muntjes duiken tussen haaien’, zo heet de voorstelling waarin taal, beeld en muziek versmelten. Japan is de rode draad door de voorstelling en staat ook metafoor voor een grotere reis, het uit jezelf breken. Het moet goed geoefend worden, omdat er veel factoren samenkomen. Ze vindt het heel spannend, maar weet ook zeker dat ze er van gaat genieten.
 2. Beste brood van Nederland is gewoon te koop in Deventer en Bathmen
  PREMIUM

  Beste brood van Nederland is gewoon te koop in Deventer en Bathmen

  Wie naar de beste bakker van Nederland wil, hoeft niet ver te reizen. Vincent Nollen is met zijn bakkersteam uitgeroepen tot de beste bakker van Nederland tijdens de BakkersVakWedstrijden in Drachten. Hij bakte het beste desem stokbrood, vruchtenbrood tulband, busbrood tarwe knip, notenblokkoek, speculaasstaaf, roomboteramandelletter en gevulde koeken. Nollen heeft twaalf winkels in Oost-Nederland, waaronder in Colmschate, Bathmen en Lochem.

In samenwerking met indebuurt Deventer