Help, hoe blijf ik gezond doorwerken? Hans (65) uit Deventer weet het

We moeten langer doorwerken voordat we met pensioen gaan. Hoe zorg je ervoor dat je dat gezond en met plezier volhoudt? Een extra grote kluif als je onregelmatige diensten draait, weet Deventer arbeids- en organisatiepsycholoog Hans Spanjers van het Duurzaam Inzetbaarheid Centrum. ,,Maar het kan.’’

Deventenaar Hans Spanjers (65) bedient zijn publiek - hij schoolde en trainde al zo’n 13.000 werknemers en managers - met een vat vol tips. Hij verleidt heel aanstekelijk en populair-wetenschappelijk tot een iets andere leefstijl. Meer is niet nodig om je werk ‘aanzienlijk gemakkelijker’ vol te houden, zegt hij.

Volledig scherm
Hans Spanjers is directeur van het Duurzaam Inzetbaarheid Centrum en auteur van ‘Handboek werken in onregelmatige diensten’. HTC, dienstverlener op het gebied van werk en gezondheid en moederbedrijf van twee arbodiensten, heeft zijn bedrijf overgenomen. © Henri van der Beek

Spanjers is arbeids- en organisatiepsycholoog,  was  jarenlang  als human-resourcesmanager verantwoordelijk voor het aantrekken, selecteren, belonen, beoordelen en opleiden van werknemers binnen een organisatie, begon negen jaar geleden zijn eigen bedrijf en is auteur van ‘Handboek werken in onregelmatige diensten’. ,,En als je een boek schrijft, ben je ineens specialist, merkte ik.” 

  1. Metamorfose: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolgebouw in Deventer
    PREMIUM

    Metamorfo­se: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolge­bouw in Deventer

    Van de buitenkant is de Heilig Hart nog dezelfde kerk. Er staan alleen al tijden busjes en werkcabines opgestapeld op het voorterrein. Bouwmensen lopen af en aan. Maar op het oog is er nog weinig te zien. Binnen des te meer. De bouwers hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de nieuwe Deventer school in mei open kan. De contouren van tien lokalen in het middenschip tekenen zich af. Een kijkje in de kerk die school gaat worden.

In samenwerking met indebuurt Deventer