Danny Jansen speelt door zijn tourcard voor de PDC de komende twee jaar tegen de beste profdarters ter wereld.
Volledig scherm
PREMIUM
Danny Jansen speelt door zijn tourcard voor de PDC de komende twee jaar tegen de beste profdarters ter wereld. © Ronald Hissink

Hoe een verschrikkelijk ongeluk Danny (19) op de drempel bracht van een leven als profdarter

De komende twee jaar speelt Danny Jansen (19) uit Holten tegen de beste profdarters ter wereld. Een klein decennium na een ernstig ongeval, waardoor hij lange tijd in een rolstoel zat, haalde hij vorige week een felbegeerde PDC-tourcard binnen. Met vechtlust en nuchterheid als belangrijkste wapens.

 1. Gigantische ‘wall of fame’ naast Adelaarshorst onthuld: ‘256 vierkante meter emotie’
  PREMIUM
  Met video

  Giganti­sche ‘wall of fame’ naast Adelaars­horst onthuld: ‘256 vierkante meter emotie’

  Het stadionplein bij De Adelaarshorst in Deventer heeft een enorme oppepper gekregen met de onthulling van de Wall of Fame. Maar liefst 45 clubiconen van voetbalclub Go Ahead Eagles sieren het voorheen saaie en volgens sommigen lelijke kantoorgebouw Larenstein naast het stadion. De fotogalerij is vanavond vlak voor de start van de competitiewedstrijd van Go Ahead Eagles tegen Feyenoord onthuld.
 2. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.

In samenwerking met indebuurt Deventer