Zeearend Harly mag eventjes niet vliegen in de Adelaarshorst.
Volledig scherm
Zeearend Harly mag eventjes niet vliegen in de Adelaarshorst. © Ronald Hissink

Hoe vogelgriep in Heeten ervoor zorgt dat de mascotte van Go Ahead Eagles Deventer niet meer in mag

Voetbalclub Go Ahead Eagles uit Deventer moet het de komende tijd bij thuiswedstrijden stellen zonder de mascotte. Vanwege een vervoersverbod dat is ingesteld door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) mag Harly de zeearend tijdelijk Deventer niet in.

 1. Dit is al honderd jaar dé plek voor honden in Deventer: ‘Gaat een wereld voor je open’
  PREMIUM
  met video

  Dit is al honderd jaar dé plek voor honden in Deventer: ‘Gaat een wereld voor je open’

  Van jonge pups die net aan de opvoedingscursus beginnen tot honden en baasjes die aan allerlei wedstrijden meedoen. Bij Kynologenclub Deventer komen ze in allerlei soorten en maten. En dat al honderd jaar. De club krijgt dan ook een speciale onderscheiding van burgemeester Ron König. ,,De waardering is erg mooi, zeker omdat we de enige niet-commerciële hondenclub zijn in Deventer.’’
  Deventer
 2. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.