Volledig scherm
PREMIUM
Henk en Bea Wessels met opvolger Daniël in de ambachtelijke bakkerij. © FOTO HISSINK

Hofleverancier bakker Wessels opent na 131 jaar tweede zaak op toplocatie

Na 131 jaar broodbakken heeft hofleverancier en Echte bakker Wessels een tweede vestiging geopend in Deventer, aan de Constantijn Huygensstraat. Het is de vijfde generatie die de grote stap neemt. ,,Wessels twee zit op een toplocatie’’, meent de jongste telg, Daniël Wessels.

Een heerlijke zoetige geur dringt de neus binnen wanneer je de bakkerswinkel van Wessels aan de Spoorstraat in Deventer inloopt. Ambachtelijk broden liggen in alle soorten en maten op de houten planken in het schap.

Achter, in de bakkerij, zijn Henk (63), Bea (59) en Daniël (28) Wessels bezig met de voorbereidingen van de komende nacht. Net als vroeger wordt het meel afgemeten, chocoladevulling voor paaseitjes gewogen en liggen cakevormpjes gevuld met beslag te wachten voordat ze in de oven kunnen.

Sinds een paar maanden geleden wordt er meer afgewogen dan normaal. De familie Wessels heeft onlangs een tweede winkel geopend, aan de Constantijn Huygensstraat. Een grote stap in 131 jaar.

  1. Françoise uit Deventer doet alles om corona te voorkomen: geen bios, geen trein en geen contact met de buren
    PREMIUM

    Françoise uit Deventer doet alles om corona te voorkomen: geen bios, geen trein en geen contact met de buren

    ,,Ik ben niet bang om dood te gaan. Wel om mensen te besmetten”, zegt de Deventerse Françoise. ,,Ik ga niet naar de film of naar een drukke supermarkt.” De 53-jarige Deventerse wil het besmettelijk coronavirus buiten de deur houden. Ze neemt het zekere voor het onzekere. Terwijl in de winkels nog geen leeg schap is, neemt ze haar voorzorgsmaatregelen. ,,Liever aan de voorkant, dan te laat.”

In samenwerking met indebuurt Deventer