Bestuurders van scholen in de regio zijn opgelucht dat alle klassen in het nieuwe schooljaar zijn voorzien van juffen en meesters, maar bij uitval dreigt direct een leeg klaslokaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Bestuurders van scholen in de regio zijn opgelucht dat alle klassen in het nieuwe schooljaar zijn voorzien van juffen en meesters, maar bij uitval dreigt direct een leeg klaslokaal. © ANP

Iedere klas na vakantie een eigen juf of meester, maar uitval zorgt direct voor problemen

Vrijwel alle basisschoolkinderen in Salland, Deventer en Achterhoek starten in het nieuwe schooljaar met een eigen juf of meester. Uitval leidt echter direct tot problemen, omdat het aantal vervangers steeds kleiner wordt.

 1. Kapper weer drie weken dicht, wat nu? Metin uit Deventer vertelt het je
  PREMIUM
  Video

  Kapper weer drie weken dicht, wat nu? Metin uit Deventer vertelt het je

  Metin Pamboghchy van de Barbershop in Deventer zucht bij het vooruitzicht weer drie weken gesloten te moeten blijven. Vanavond zal premier Rutte waarschijnlijk bekendmaken dat de lockdown met die periode wordt verlengd. Vanuit zijn kapperszaak midden in de uitgestorven binnenstad praat Pamboghchy niet alleen zichzelf, maar ook zijn afwezige klanten moed in. ,,Hopelijk kunnen we elkaar over drie weken weer zien. Daar heb ik erg veel zin in, ik wil graag aan het werk. Anders is het niet meer leuk, de lockdown duurt te lang.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

 1. Wilders over avondklok: 'Rutte komt met meest extreme maatregel'
  Play

  Wilders over avondklok: 'Rutte komt met meest extreme maatregel'

 2. Zo verliet Donald Trump voor de laatste keer het Witte Huis
  Play

  Zo verliet Donald Trump voor de laatste keer het Witte Huis