Volledig scherm
PREMIUM
Park Nova is de nieuwe naam voor het stuk grond waar het oude Carinova-pand op staat. Straks moeten er appartementen komen aan de Zwolseweg in Deventer. © Angelique Rondhuis

Iedereen mag meedenken over invulling appartementen aan rotonde in Zwolseweg Deventer

Er komen appartementen aan de rotonde Zamenhoffplein aan de Zwolseweg in Deventer. Hoeveel en op welke manier: daar mag iedereen over meedenken. Een deelauto of een gezamenlijk dakterras? Andere gemeenschappelijkheden? Grote of kleine appartementen? Het is aan de mensen die willen wonen op de plek waar nu nog het oude Carinova-gebouw staat. Eigenaar VanWonen vraagt mensen aan te geven wat ze zoeken, voordat de ontwikkelaar aan het tekenen slaat. Een compleet andere manier van woningbouw.

Park Nova heeft VanWonen, de ontwikkelaar uit Zwolle, het plan genoemd, met een knipoog naar het park erachter en het Carinova van nu. Transformatie van het huidige pand is onderzocht, maar niet haalbaar. Er moet nog veel water door de IJssel voordat er daadwerkelijk gesloopt en gebouwd mag worden. Bestemmingsplannen en stedenbouwkundige ideeën kosten tijd. En die tijd besteedt de eigenaar van het perceel anders, aldus ontwikkelaar Luuk Alferink. ,,Er wordt al genoeg gebouwd waar mensen geen inspraak op hebben.  Waarvan later gezegd wordt: hier had iets heel anders moeten staan. Dus wij hebben onze website  parknova.nl opengezet met eigenlijk èèn belangrijke vraag: wat wil je?”

  1. Metamorfose: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolgebouw in Deventer
    PREMIUM

    Metamorfo­se: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolge­bouw in Deventer

    Van de buitenkant is de Heilig Hart nog dezelfde kerk. Er staan alleen al tijden busjes en werkcabines opgestapeld op het voorterrein. Bouwmensen lopen af en aan. Maar op het oog is er nog weinig te zien. Binnen des te meer. De bouwers hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de nieuwe Deventer school in mei open kan. De contouren van tien lokalen in het middenschip tekenen zich af. Een kijkje in de kerk die school gaat worden.

In samenwerking met indebuurt Deventer