Steenbrugge, Deventer meest recente uitbreiding (en nog verder groeit) aan de noordkant van de stad. Op de achtergrond is Keizerslanden zichtbaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Steenbrugge, Deventer meest recente uitbreiding (en nog verder groeit) aan de noordkant van de stad. Op de achtergrond is Keizerslanden zichtbaar. © FOTO HISSINK

In Deventer 11.000 woningen erbij tot 2035: ‘We mikken vooral op jongeren’

Deventer verwacht dat er tot 2035 11.000 nieuwe woningen nodig zijn. De groei moet vooral komen door meer jongeren naar Deventer te trekken en te behouden, bijvoorbeeld studenten. Waar die woningen komen is nog onduidelijk; Deventer zal daarvoor hoe dan ook moeten uitbreiden. ,,Dit kunnen we niet meer opvangen binnen de grenzen van de stad.”

 1. Paniek in Deventer om tijdelijke 30-kilometerborden: politie controleert ruim duizend automobilisten

  Paniek in Deventer om tijdelijke 30-kilometer­bor­den: politie contro­leert ruim duizend automobi­lis­ten

  De Henry Dunantlaan in Deventer is hotspot in Deventer voor de flitsapparatuur van de politie die op snelheid controleert. Wie langs Brinkgreven rijdt is beducht op de flitscontainer of de busjes en zorgt dat de teller niet boven de 50 uitkomt. Maar toch is er dan ineens paniek op sociale media: ,,Er is een tijdelijke 30-kilometerzone: ik reed 50?” Is Deventer massaal op de bon geslingerd woensdagavond rond een uur of zes?

In samenwerking met indebuurt Deventer

 1. Acht gewonden in Zweden, politie gaat uit van terreur
  Play

  Acht gewonden in Zweden, politie gaat uit van terreur

 2. De Lijsttrekkers: Kijk hier de aflevering met Mark Rutte terug
  Play

  De Lijsttrek­kers: Kijk hier de aflevering met Mark Rutte terug