Taco van E. wordt er van verdacht dat hij Gerrit Bosman begin april 2021 zodanig heeft mishandeld dat de Deventenaar aan zijn verwondingen overleed.
Volledig scherm
PREMIUM
Taco van E. wordt er van verdacht dat hij Gerrit Bosman begin april 2021 zodanig heeft mishandeld dat de Deventenaar aan zijn verwondingen overleed. © Nicole van den Hout

Is Gerrit Bosman uit Deventer doodgeslagen en -geschopt? ‘Verwondingen stroken niet met verhaal’

De vraag is niet óf Taco van E. begin april geweld heeft gebruikt tegen Gerrit Bosman, maar wel of zijn ‘duw en knietje’ uiteindelijk tot de dood van de Deventenaar hebben geleid. Advocaat Judith Kwakman wilde en kreeg van de rechtbank in Zwolle meer tijd om vragen aan de patholoog- anatoom te stellen over de herkomst van de uiteindelijk dodelijke verwondingen. 

  1. Henk (68) haalt meer dan 400 handtekeningen op voor behoud schoolgebouw in Gorssel: ‘Sloop zou eeuwig zonde zijn’
    PREMIUM

    Henk (68) haalt meer dan 400 handteke­nin­gen op voor behoud schoolge­bouw in Gorssel: ‘Sloop zou eeuwig zonde zijn’

    Met meer dan 400 handtekeningen toog Henk Veenendaal uit Gorssel naar het gemeentehuis in Lochem. Daar maakte hij op bezoek bij wethouder Robert Bosch andermaal duidelijk dat hij het ‘eeuwig zonde’ zou vinden als het bijna honderd jaar oude pand van J.A. de Vullerschool in zijn woonplaats tegen de vlakte gaat. ,,Als je het sloopt, krijg je het nooit meer terug.”

In samenwerking met indebuurt Deventer