De jerrycans in het afgezette stuk grasland langs de IJsseldijk bij Diepenveen zijn vandaag in opdracht van het waterschap door een bedrijf verwijderd.
Volledig scherm
De jerrycans in het afgezette stuk grasland langs de IJsseldijk bij Diepenveen zijn vandaag in opdracht van het waterschap door een bedrijf verwijderd. © Rudi Hofman

Jerrycans in weiland langs IJsseldijk bij Diepenveen na een week opgeruimd

UpdateHet heeft een week geduurd voordat de drie jerrycans die onderaan het talud van de IJsseldijk in Diepenveen lagen, zijn opgeruimd. Volgens Klaas Jansen van Waterschap Drents Overijsselse Delta is dit gebeurd nadat de brandweer had vastgesteld dat het niet om gevaarlijke stoffen ging zoals drugsafval maar om een geringe hoeveelheid brandstof.

  1. Truckers bij A1 Deventer in de kou: horeca op truckstop komt er niet
    PREMIUM

    Truckers bij A1 Deventer in de kou: horeca op truckstop komt er niet

    Truckers die gevaarlijk overnachten langs de snelweg of hinderlijk in de stad parkeren, een potje koken op straat en de bosjes als wc gebruiken. Om die overlast te voorkomen kent Deventer sinds 2017 langs de A1 een truckparking. Maar de gewenste horeca met douches, sanitair en een warme plek om wat te eten is voorlopig van de baan. Niemand durft het aan de vervallen boerderij naast de pleisterplaats om te bouwen tot volwaardige horeca.

In samenwerking met indebuurt Deventer