Volledig scherm
PREMIUM
Gerard Brinkman hoopt dat een avondje jeu de boules met een biertje en een bitterballetje zijn club Karro-Deux nieuwe, liefst jonge leden oplevert. ,,In het Oosten is jeu de boules nog steeds een ‘spelletje voor ouwe lullen’.’’ © FOTO HISSINK

Jeu de boules met bier en bitterballen: Deventer ballengooiers mikken op jeugd

Driemaal B: Balletje gooien, Biertje drinken, Bitterballetje eten. Het is volgens de Deventer club DBC Karro-Deux dé manier om jeu de boules te promoten onder de jongere garde. U weet wel, dat spelletje dat zoveel wordt gedaan door met campers klungelende bejaarden in het tv-programma We zijn er bijna.

Op 24 januari gaat het allemaal gebeuren, tussen half acht en half twaalf. In de Boulodrome op sportpark Borgele, een speelhal met negen binnenbanen. Karro-Deux-bestuurslid Gerard Brinkman (63) uit Olst is de drijvende kracht achter het avondje BBB.

  1. Liefde voor molen en hout bracht Bolwerksmolenaar Ber naar Deventer
    PREMIUM
    video

    Liefde voor molen en hout bracht Bolwerksmo­le­naar Ber naar Deventer

    Ber Fort loopt deze donderdagmiddag rond in wat nu nog zijn molen is. Nog twee dagen: gelukkig is het een schrikkeljaar dus heeft hij een dag extra, grapt hij opgelucht. En de molen blijft in de familie. Zijn schoonzoon Rob Schutte neemt de molen over. Bert Fort blijft vrijwilliger op de Bolwerksmolen. ,,Ik zal moeten leren een stapje terug te doen", zegt hij toch met nog enige vertwijfeling. Want molenaar zijn, dat is zijn passie.

In samenwerking met indebuurt Deventer