Jeugdsentiment ten top in Deventer met Apenkooien voor volwassenen

VIDEOJe staat te trappelen als de gymmeester zegt dat vandaag apenkooien op het programma staat. Je juicht en kijkt reikhalzend uit naar het tikkertjes-spel met obstakels. Zaterdag wanen ruim dertig volwassen Deventenaren zich weer even in dat jeugdsentiment. De Stentor tikt ook een potje ‘Apenkooien voor Volwassenen‘ mee. 

Het spelletje is al enige tijd verboden op verschillende basisscholen in Nederland. Door alle obstakels is het namelijk lang niet zeker dat je er zonder kleerscheuren vanaf komt. Het is te gevaarlijk voor kinderen, maar de volwassenen mogen het natuurlijk op eigen risico doen. In sporthal KEI13 in Deventer houdt Sylvia Plette voor het eerst het apenkooien voor volwassenen. Doel van het spel? Niet afgetikt worden door jezelf via obstakels door de zaal te manoeuvreren. Je mag alleen lopen op de toestellen en hindernissen. Raak je de grond, dan ben je af. En dat het er fanatiek aan toe ging is een understatement. 

  1. Deventer echtpaar mist repatriëringsvlucht vanuit Sydney: ‘Vanuit onze hotelkamer zagen we hét vliegtuig vertrekken’
    PREMIUM

    Deventer echtpaar mist repatrië­rings­vlucht vanuit Sydney: ‘Vanuit onze hotelkamer zagen we hét vliegtuig vertrekken’

    Door een vertraging van hun vlucht van Brisbane naar Sydney misten Jeltje van Essen (66) en Henk Muller (70) vandaag hun repatriëringsvlucht van Sydney naar Nederland. Het Deventer echtpaar werd onlangs nog wereldberoemd vanwege de koalawantjes die ze breiden na de verwoestende bosbranden in Australië. ,,Vanuit het raam van de hotelkamer zagen we het vliegtuig vertrekken.”

In samenwerking met indebuurt Deventer