Job Leussink had een fantastische vakantie op het Canarische eiland La Gomera. Tot corona - bij terugkeer in Nederland- roet in het eten gooide.
Volledig scherm
PREMIUM
Job Leussink had een fantastische vakantie op het Canarische eiland La Gomera. Tot corona - bij terugkeer in Nederland- roet in het eten gooide. © Eigen foto/fotobewerking De Stentor

Job uit Deventer werd na vakantie in coronagebied opeens gemeden als de pest

Job Leussink (28) uit Deventer beleeft fantastische vakantiedagen op het paradijselijke Canarische eiland La Gomera, totdat daar het coronavirus uitbreekt. De ellende begint als hij weer in Nederland is. ,,Ik raakte echt in een tijdelijk isolement.” 

Leussink raakte niet besmet, hoefde niet in quarantaine en mocht uiteindelijk ook ‘gewoon’ uitreizen naar Nederland. Toch wil hij zijn verhaal doen, om te waarschuwen voor paniek. ,,Mensen gaan er zo ontzettend krampachtig mee om, er is zo veel misinformatie. Ik werd echt gemeden, terwijl er in mijn geval helemaal niks aan de hand was.” 

  1. Miny (80) uit Deventer komt zelf niet buiten, maar naait wel honderden mondkapjes voor verzorgingstehuizen
    PREMIUM
    Video

    Miny (80) uit Deventer komt zelf niet buiten, maar naait wel honderden mondkapjes voor verzor­gings­te­hui­zen

    Zelf komt ze helemaal niet meer buiten. Alles voor de veiligheid. Maar met drie andere dames naait Miny Duteweert (80) uit de Deventer wijk Borgele wel honderden mondkapjes voor de Deventer verzorgingstehuizen en het verplegend personeel. ,,Ik hoop dat iets van deze saamhorigheid blijft hangen, dat het straks niet terug is naar ikke, ikke en de rest kan stikken.”

In samenwerking met indebuurt Deventer