Volledig scherm
PREMIUM
Jessica van de Loosdrecht is voorzitter van de 100-jarige Plattelands Jongeren Bathmen. © FOTO HISSINK

Jongeren voelen zich thuis bij 100-jarige Plattelands Jongeren Bathmen

Opgroeien op het platteland saai? Niet in Bathmen. Wie zich aansluit bij de Plattelands Jongeren Bathmen (PJB) leert organiseren, maakt zich nuttig op maatschappelijk gebied of waagt zich zelfs op het toneel. En dat al honderd jaar lang.

De Plattelandsvereniging telt vandaag de dag zo’n vierhonderdvijftig leden in de leeftijd van 16 tot en met 35 jaar. Dat aantal is een eeuw lang redelijk stabiel gebleven. Hoe krijgen ze dát in Bathmen voor elkaar? Voorzitter Jessica van de Loosdrecht (30) bestuurt de club en spreekt over een grote saamhorigheid en enthousiasme. Hoewel ze nog maar vijf jaar in Bathmen woont was het ook voor de in Olst geboren Jessica vanzelfsprekend dat ze lid werd.

Honderd jaar! Hoe houden jullie de vereniging levendig?

  1. Metamorfose: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolgebouw in Deventer
    PREMIUM

    Metamorfo­se: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolge­bouw in Deventer

    Van de buitenkant is de Heilig Hart nog dezelfde kerk. Er staan alleen al tijden busjes en werkcabines opgestapeld op het voorterrein. Bouwmensen lopen af en aan. Maar op het oog is er nog weinig te zien. Binnen des te meer. De bouwers hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de nieuwe Deventer school in mei open kan. De contouren van tien lokalen in het middenschip tekenen zich af. Een kijkje in de kerk die school gaat worden.

In samenwerking met indebuurt Deventer