Met valse identiteitspapieren belandde Jyoti Weststrate als kind in een adoptiegezin in Zutphen. Tijdens de zoektocht naar haar biologische ouders ging een beerput open, die Weststrate - nu woonachtig in Deventer - aan de kaak wil stellen.
Volledig scherm
PREMIUM
Met valse identiteitspapieren belandde Jyoti Weststrate als kind in een adoptiegezin in Zutphen. Tijdens de zoektocht naar haar biologische ouders ging een beerput open, die Weststrate - nu woonachtig in Deventer - aan de kaak wil stellen. © Rob Voss

Jyoti (37) uit Deventer en Yanien (50) uit Apeldoorn over tijdelijk adoptieverbod: ‘Handel moet stoppen’

UpdateEen tijdelijk verbod voor adoptie van kinderen uit het buitenland is een stap in de goede richting. Maar het geeft Jyoti Weststrate (37) uit Deventer nog lang geen gevoel van rechtvaardigheid. Voor Yanien Veenendaal (50) uit Apeldoorn voelt het als een kleine overwinning.

 1. Jyoti (36) uit Deventer werd slachtoffer van gesjoemel met adoptie in India: ‘De priester weet veel meer’
  PREMIUM

  Jyoti (36) uit Deventer werd slachtof­fer van gesjoemel met adoptie in India: ‘De priester weet veel meer’

  Jyoti Weststrate (36) was een jaar of 2, al sluit ze niet uit dat ze ouder was, toen ze bij haar biologische ouders in India werd weggehaald en werd ‘geschonken’ aan een priester. Ze belandde in Zutphen, waar vragen over haar oorsprong al een leven lang op antwoord wachten. Nu, woonachtig in Deventer, probeert ze misstanden binnen internationale adoptie aan de kaak te stellen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

 1. Hubert Bruls: Versoepelen kan ook in kleine stapjes
  Play

  Hubert Bruls: Versoepe­len kan ook in kleine stapjes

 2. Dit was Nederland vandaag: maandag 1 maart
  Play

  Dit was Nederland vandaag: maandag 1 maart