Papa is een fan van Go Ahead Eagles. Maar waar staat eigenlijk De Adelaarshorst? Kinderen kunnen op deze speelmat 38 hotspots van Deventer ontdekken.
Volledig scherm
PREMIUM
Papa is een fan van Go Ahead Eagles. Maar waar staat eigenlijk De Adelaarshorst? Kinderen kunnen op deze speelmat 38 hotspots van Deventer ontdekken. © City-Play

Kids kunnen spelenderwijs Deventer hotspots ontdekken: waar staat De Adelaarshorst?

Het bedrijf City-Play uit Spijkenisse heeft een kleed ontworpen, speciaal bestemd voor Deventer baby’s, peuters en kleuters om op te spelen. Ze kunnen spelenderwijs de 38 Deventer hotspots ontdekken, zoals De Scheg, de Wilhelminabrug en De Adelaarshorst.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Deventer

 1. Hoogste zweefmolen van Europa in zwaar weer door corona
  Play

  Hoogste zweefmolen van Europa in zwaar weer door corona

 2. Vanaf vandaag avondklok van kracht in Nederland
  Play

  Vanaf vandaag avondklok van kracht in Nederland