Volledig scherm
PREMIUM
Aan het einde van de Kinderboekenweek is het altijd feest in Deventer. Deze keer voor het eerst niet alleen in de Schouwburg, maar ook de Bibliotheek aan de Stromarkt. © ANP XTRA

Kinderboekenweekspektakel in Deventer nu voor het eerst ook in de bibliotheek

Het Kinderboekenweekspektakel in Deventer is de afsluiting van een week feest rond de kinderboeken. En waar eerder de Schouwburg de plek was om het feest te vieren, begint het spektakel deze zondag nu in de bibliotheek, om vervolgens door te gaan in zowel de schouwburg als het Filmhuis.

De bibliotheek wil graag de activiteiten rond boeken in eigen pand houden, zeker sinds de verhuizing ruim een jaar geleden naar het nieuwe pand aan de Stromarkt. Dus is voor het eerst sinds minstens veertig jaar het feest niet alleen in het theater. Meer dan 500 leerlingen hebben afgelopen weken al mee gedaan aan de workshop boekcover maken van de Reis om de wereld in 80 dagen. resultaten daarvan zijn in de bibliotheek te zien.  

  1. Katja Staartjes uit Okkenbroek: Bedwingen van hoogste bergen lijkt erg op het leiden van bedrijf
    PREMIUM

    Katja Staartjes uit Okkenbroek: Bedwingen van hoogste bergen lijkt erg op het leiden van bedrijf

    Ze vindt zichzelf meer een loper dan een klimmer. Het wandelen in de machtige Alpen greep haar tijdens haar studiejaren en sindsdien is ze verknocht. En klimmend naar de top van managementland bij grote organisaties als het UMC Utrecht en Kluwer, nam ze een drastisch besluit: klimmen werd haar leven. Katja Staartjes nam ontslag en werd de eerste Nederlandse vrouw op de Mount Everest. Een wandeltocht met de Okkenbroekse over haar nieuwe boek: Topteams. Niet alleen voor managers.

In samenwerking met indebuurt Deventer