Volledig scherm
PREMIUM
Illegaal vuurwerk. © Carlo ter Ellen

‘Knalvuurwerk illegaal? Wij willen gewoon lekker knallen’

Nu bijna al het knalvuurwerk in Nederland illegaal is, gaat de jeugd op zoek in België. Er is volop handel in dat vuurwerk, dat verstopt wordt onder de bedden van de jongens. Maar hoe gevaarlijk is dat eigenlijk? En betuttelen we onze jeugd niet teveel?

Twee jongens, net 18 allebei, staan met de vuurwerkbestellijst op een clipboard voor het raampje te overleggen wat ze gaan halen. De één met kortgeknipt, donker krulhaar, de ander halflang, bruin haar, beide in hoodie en spijkerbroek. Doorsnee jochies eigenlijk. Met een rugzak. Ze komen uit Zeeland naar Baarle-Hertog, vertellen ze. ,,Niet zo ver, hoor. Gewoon met de trein en de bus. Vanochtend dachten we: we gaan gewoon.” 

  1. Özcan Akyol moest veel oefenen voor nieuw knip-programma: ‘Ik had het onderschat’
    PREMIUM

    Özcan Akyol moest veel oefenen voor nieuw knip-programma: ‘Ik had het onderschat’

    BN’ers knippen, trimmen én ondertussen een goed gesprek voeren. Özcan Akyol start over twee weken met zijn nieuwe programma bij BNNVara. In ‘De geknipte gast’ krijgt hij onder anderen Loretta Schrijver, Cornald Maas, Jan Slagter en Ronald de Boer in zijn stoel. De gasten komen langs bij Eus voorafgaand aan een belangrijk evenement. Hij praat dan met hen over hun werk en privéleven.

In samenwerking met indebuurt Deventer