Volledig scherm
PREMIUM
Illegaal vuurwerk. © Carlo ter Ellen

‘Knalvuurwerk illegaal? Wij willen gewoon lekker knallen’

Nu bijna al het knalvuurwerk in Nederland illegaal is, gaat de jeugd op zoek in België. Er is volop handel in dat vuurwerk, dat verstopt wordt onder de bedden van de jongens. Maar hoe gevaarlijk is dat eigenlijk? En betuttelen we onze jeugd niet teveel?

Twee jongens, net 18 allebei, staan met de vuurwerkbestellijst op een clipboard voor het raampje te overleggen wat ze gaan halen. De één met kortgeknipt, donker krulhaar, de ander halflang, bruin haar, beide in hoodie en spijkerbroek. Doorsnee jochies eigenlijk. Met een rugzak. Ze komen uit Zeeland naar Baarle-Hertog, vertellen ze. ,,Niet zo ver, hoor. Gewoon met de trein en de bus. Vanochtend dachten we: we gaan gewoon.” 

 1. Vriendendiensten Deventer genomineerd voor Appeltje van Oranje voor maatjesproject

  Vrienden­dien­sten Deventer genomi­neerd voor Appeltje van Oranje voor maatjespro­ject

  Vriendendiensten Deventer is samen met elf andere landelijke projecten genomineerd voor de Appeltjes van Oranje. Dat is vandaag bekendgemaakt. Deze prijzen worden jaarlijks uitgereikt door het Oranje Fonds aan sociale projecten die een groot verschil maken voor mensen in onze samenleving. Drie van deze genomineerden ontvangen op 26 mei een Appeltje van Oranje op Paleis Noordeinde, uit handen van Koningin Máxima.
 2. Zwaar trainingskamp geeft Carlijn Achtereekte uit Lettele een goed gevoel richting NK allround
  PREMIUM

  Zwaar trainings­kamp geeft Carlijn Achtereek­te uit Lettele een goed gevoel richting NK allround

  Acht van de negen dagen tijdens het trainingskamp in Collalbo scheen de zon. De prachtige omstandigheden in Italië konden Carlijn Achtereekte wel bekoren, maar de zware trainingen misschien nog wel meer. ,,Zware blokken en lang trainen vind ik heerlijk, dan heb je minder tijd om na te denken.” Dit weekend hoopt ze tijdens het NK een ticket te bemachtigen voor het WK allround in Hamar.

In samenwerking met indebuurt Deventer