Volledig scherm
Initiatiefnemers van het Parkinsonkoor Deventer, Laura Overeem en Sjoukje Visser (links) gaan samen met Alice Somer en Joanne Verdonkschot aan de slag met elf koorleden. © Ronald Hissink

Komst Parkinsonkoor in Deventer is een feit

Het Parkinsonkoor in Deventer gaat definitief door. Maar liefst elf mensen met de ziekte Parkinson en enkele vrijwilligers hebben zich aangemeld. 

De aftrap is op dinsdag 28 januari in de zaal van het St. Jurriën. Emiel Hoefnagel, oprichter van het eerste Parkinsonkoor in Nederland, begeleidt de introductieles. Als het aan de initiatiefnemers Sjouke Visser en Laura Overeem van Zorggroep Solis ligt, sluiten zich meer mensen bij het koor aan. 

Dat kunnen naast parkinsonpatiënten ook familieleden en mantelzorgers zijn. De les op dinsdag begint om 13.30 en eindigt om 15.00 uur. Vervolgens beginnen de repetities op maandagavond 3 februari van 19.00 tot 20.30 uur. 

  1. Station Colmschate: betere aansluiting en vaker sprinter blijkt onmogelijk
    PREMIUM

    Station Colmschate: betere aanslui­ting en vaker sprinter blijkt onmogelijk

    Het aantal sprinters dat station Colmschate aandoet, blijft beperkt tot twee overdag en in het weekend eenmaal per uur. NS ziet geen aanleiding om de frequentie op te voeren. Een wijziging in de dienstregeling om de overstaptijd op hoofdstation Deventer van reizigers vanaf Colmschate die naar Zwolle of Arnhem reizen (en vice versa) te verkorten, zit er ook niet in. Een en ander blijkt na overleg tussen NS en de gemeente Deventer.

In samenwerking met indebuurt Deventer