Kroegbaas zag verdachte en slachtoffers vlak voor terrasdrama in zijn café: ‘Er was niks aan de hand’

VideoRuzie? Daarvan was vlak voor het terrasdrama absoluut geen sprake. De Deventenaar die vannacht met zijn auto inreed op terrasgangers, was een kwartier eerder met hen nog in café De Bisschop aan de Brink. ,,Ik heb de beelden nog een keer teruggekeken: Er was niks aan de hand", reageert eigenaar Rhandy Bishop.

,,Het is absoluut schrikken als je even later hoort van wat er is gebeurd", vertelt de kroegbaas over het drama van vanochtend. ,,Een auto die inrijdt op een terras, dat verwacht je niet in Deventer. Het is vervelend als zoiets voorvalt, zeker voor de slachtoffers. Een kwartier voordat het gebeurde, waren de verdachte en slachtoffers nog in mijn café. Er gebeurde niks verdachts. Ze hadden geen contact met elkaar.”

 1. Deventerse Johanneke het theater in dankzij Japan: ‘Voelde me niet meer thuis in mijn eigen leven’
  PREMIUM

  Deventerse Johanneke het theater in dankzij Japan: ‘Voelde me niet meer thuis in mijn eigen leven’

  Johanneke ter Stege uit Deventer is druk bezig met de repetities van haar allereerste voorstelling. ‘Muntjes duiken tussen haaien’, zo heet de voorstelling waarin taal, beeld en muziek versmelten. Japan is de rode draad door de voorstelling en staat ook metafoor voor een grotere reis, het uit jezelf breken. Het moet goed geoefend worden, omdat er veel factoren samenkomen. Ze vindt het heel spannend, maar weet ook zeker dat ze er van gaat genieten.
 2. Beste brood van Nederland is gewoon te koop in Deventer en Bathmen
  PREMIUM

  Beste brood van Nederland is gewoon te koop in Deventer en Bathmen

  Wie naar de beste bakker van Nederland wil, hoeft niet ver te reizen. Vincent Nollen is met zijn bakkersteam uitgeroepen tot de beste bakker van Nederland tijdens de BakkersVakWedstrijden in Drachten. Hij bakte het beste desem stokbrood, vruchtenbrood tulband, busbrood tarwe knip, notenblokkoek, speculaasstaaf, roomboteramandelletter en gevulde koeken. Nollen heeft twaalf winkels in Oost-Nederland, waaronder in Colmschate, Bathmen en Lochem.

In samenwerking met indebuurt Deventer