De Buren van Schimmelpenninck is naarstig op zoek naar personeel. Het Deventer café moet zelfs twee dagen per week gesloten blijven.
Volledig scherm
PREMIUM
De Buren van Schimmelpenninck is naarstig op zoek naar personeel. Het Deventer café moet zelfs twee dagen per week gesloten blijven. © Ronald Hissink

Kroegen moeten enkele dagen per week dicht blijven vanwege gemis aan verse horecakrachten

Briefjes aan de deuren en bombardementen aan berichtjes op sociale media. Net nu de horeca weer een beetje mag draaien, lukt het amper om genoeg personeel in huis te hebben. Nieuwe koks en serveersters zijn nauwelijks beschikbaar. Hoe ernstig is de situatie in Deventer?

0 reacties

 1. Parkinson Vereniging wil duidelijkheid over onderzoek naar glyfosaat: ‘Beoordeling gebaseerd op conclusies van producenten’
  PREMIUM

  Parkinson Vereniging wil duidelijk­heid over onderzoek naar glyfosaat: ‘Beoorde­ling gebaseerd op conclusies van producen­ten’

  De Parkinson Vereniging maakt zich grote zorgen over de herbeoordeling van glyfosaat, de werkzame stof in veelgebruikte onkruidbestrijders. Eind volgend jaar moet deze stof opnieuw zijn beoordeeld. Dan wordt duidelijk of glyfosaat voor nogmaals vijf jaar mag worden toegelaten op de Europese markt. Volgens de Parkinson Vereniging zijn er voldoende aanwijzingen dat pesticiden met glyfosaat de ziekte van Parkinson kunnen veroorzaken.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 3. Paniek om wetsvoorstel helmplicht: scooterhandelaar uit Deventer krijgt massaal snorfietsen aangeboden
  PREMIUM

  Paniek om wetsvoor­stel helmplicht: scooterhan­de­laar uit Deventer krijgt massaal snorfiet­sen aangeboden

  Scooterhandelaar Peter Wichink Kruit uit Deventer weet niet waar hij de snorfietsen nog kwijt kan. Zijn klantengroep panikeert nu er sinds mei dit jaar een wetsvoorstel op tafel ligt om per 1 juli 2022 de helmplicht in te voeren. Ze bieden massaal hun tweewieler bij hem aan, uit angst voor waardevermindering. „Maar het is een voorstel, die wet is niet aangenomen en dat gaat ook zeker volgend jaar niet gebeuren. We hebben niet eens een regering.”

In samenwerking met indebuurt Deventer