Vrijwilligers van Paddenoverzetgroep Holten zetten zaterdagochtend de wand langs de Broekweg in Holten om zoveel mogelijk padden te sparen tijdens de paddentrek.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrijwilligers van Paddenoverzetgroep Holten zetten zaterdagochtend de wand langs de Broekweg in Holten om zoveel mogelijk padden te sparen tijdens de paddentrek. © Ronald Hissink

Lelijk of niet; Holten koestert de glibberige pad

Gruwelen van padden? In Holten niet hoor. Met liefde helpen tientallen vrijwilligers elk jaar met emmers honderden en soms wel duizenden beestjes de Broekweg over. ,,Wat we aantreffen is soms heel verrassend’’, zegt Jetty Dorresteijn, coördinator van de Paddenoverzetgroep Holten.

 1. Oppositie Deventer wil onafhankelijk onderzoek naar fouten bewindvoerders
  PREMIUM

  Oppositie Deventer wil onafhanke­lijk onderzoek naar fouten bewindvoer­ders

  Oppositiepartijen in Deventer willen dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar de fouten die bewindvoerders van de gemeente maakten waardoor ze door de rechtbank werden geschorst. De gemeente heeft uitgezocht waar de fouten gemaakt zijn en denkt dat nu op te kunnen gaan lossen, schrijft wethouder Rob de Geest aan de gemeenteraad. Maar VVD en Deventer Sociaal willen dat een extern bureau er naar kijkt.
 2. Baudet in Deventer over gevoelige Ausweis-uitspraak: ‘Stop met het spel dat iedereen zich gekwetst voelt’
  PREMIUM
  video

  Baudet in Deventer over gevoelige Aus­weis-uitspraak: ‘Stop met het spel dat iedereen zich gekwetst voelt’

  Thierry Baudet deed vandaag met zijn campagne Deventer aan. Op Urk raakte hij twee dagen geleden in opspraak door alle coronaregels te negeren, gisteren in Harderwijk hield hij zich in. Hij zei daar dat hij mensen een ‘Ausweis’ zou geven voor de avondklok. Opnieuw refereerde hij aan de Tweede Wereldoorlog. Hij sluit daarmee aan bij een grotere trend om ellende in het kader van de jodenvervolging en de oorlog te plaatsen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

 1. Horeca zet terrassen buiten: 'Tot hier en niet verder, de maat is vol!'
  Play

  Horeca zet terrassen buiten: 'Tot hier en niet verder, de maat is vol!'

 2. Sjoerd Sjoerdsma (D66): 'De hele oorlog tegen drugs slaat nergens op'
  Play

  Sjoerd Sjoerdsma (D66): 'De hele oorlog tegen drugs slaat nergens op'