Leegstand teistert de Lange B. in de Deventer binnenstad. De afgelopen weken hebben de situatie geen goed gedaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Leegstand teistert de Lange B. in de Deventer binnenstad. De afgelopen weken hebben de situatie geen goed gedaan. © FOTO HISSINK/archief

Malaise slaat hard toe in Lange B. in Deventer binnenstad

In korte tijd zijn er meer leegstaande winkelpanden bijgekomen in de Lange B. Leegstand teistert de bekende winkelstraat van Deventer ogenschijnlijk meer dan ooit tevoren. Dat blijkt uit een inventarisatie. De Lange Bisschopstraat telt veel vestigingen van ketenbedrijven en juist die filiaalbedrijven hebben het moeilijk. 

Modeketen Didi werd begin dit jaar failliet verklaard. De winkel in de Lange B. staat inmiddels te huur. Iets verderop is het pand van D-reizen verlaten. D-reizen heeft de winkel in de Deventer binnenstad ingeruild voor een pand op winkelcentrum Colmschate. Na het faillissement van Engelen Schoenen is de leegruiming van die grote zaak op de hoek van de Lange B. met de Grote Overstraat begonnen.

  1. Deventer Ziekenhuis loopt tegen coronagrenzen aan: afspraken voor overplaatsing naar Duitsland
    PREMIUM
    video

    Deventer Ziekenhuis loopt tegen coronagren­zen aan: afspraken voor overplaat­sing naar Duitsland

    De opname van corona-patiënten op de intensive care loopt in Deventer tegen haar grenzen aan. Waar nu weer even wat lucht is met 15 bezette bedden op de ic, was het afgelopen weekeinde spannend toen 18 bedden door corona-patiënten bezet werden. Een negentiende coronazieke moest overgebracht worden naar Utrecht. ,,We hebben binnen de regio nu geregeld dat mensen naar Duitse ziekenhuizen overgebracht kunnen worden”, zegt ziekenhuisbestuurder Eric Kroon.

In samenwerking met indebuurt Deventer