Volledig scherm
De rechtbank in Zwolle © Jaap Selles

Man die op agenten schiet in Heeten moet jaar langer in de cel blijven

Een van de mannen die bij een achtervolging in Heeten eind 2013 op agenten schoot, blijft een jaar langer in de cel zitten. Zijn voorwaardelijke invrijheidstelling is uitgesteld, meldt de rechtbank in Zwolle.

De 31-jarige Mohamed J. is een van vier mannen die betrokken was bij een geplande woningoverval in Schalkhaar. Bij een achtervolging door een politieauto werd gericht op korte afstand op de agenten geschoten. De mannen kregen jarenlange celstraffen opgelegd, waarvan J. inmiddels meer dan tweederde achter de rug heeft. 

Laten behandelen

Dat betekent dat hij recht heeft op een voorwaardelijke invrijheidstelling. Maar dan moet hij zich wel houden aan de voorwaarden die hem zijn opgelegd. Een van de voorwaarden is dat J. zich onder behandeling moet laten stellen. Daarmee ging J. niet akkoord, waarop het Openbaar Ministerie vorderde dat hij nog een jaar langer in de cel moet blijven zitten. 

Nu opeens wel

Op de zitting twee weken geleden vertelde J. dat hij nu wel mee wil werken. De rechtbank vindt dat de veroordeelde in de gevangenis eerst positief gedrag moet laten zien. Daar kan hij al meewerken aan behandelingen en gesprekken over een voorwaardelijke invrijheidstelling. Mogelijk kan hij dan over een jaar van zijn vrijheid gaan genieten.

  1. Tientallen gekkies strijden om het World Open Amateur Ping Pong Championship bij Burnside in Deventer
    PREMIUM

    Tientallen gekkies strijden om het World Open Amateur Ping Pong Champions­hip bij Burnside in Deventer

    Een tot pingpongarena omgebouwde skatebaan. Vanavond strijden zeventig tafeltennissers om het World Open Amateur Ping Pong Championship in het pand van Burnside in Deventer. ,,Tafels. Biertje erbij. En dan de finale als in zo’n arena. Iedereen er schreeuwend omheen.’’ Op voorhand al een doorslaand succes. Tafeltennisvereniging Swift heeft acuut de inschrijving gestopt, omdat er te veel mensen mee wilden doen.

In samenwerking met indebuurt Deventer