Interieurfoto van koper- en messingbedrijf Aurubis.
Volledig scherm
PREMIUM
Interieurfoto van koper- en messingbedrijf Aurubis. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Medewerkers Aurubis Zutphen en Bosch Deventer leggen opnieuw werk neer: ‘Zolang de werkgevers niet willen buigen, blijven wij actievoeren’

Medewerkers van koper- en messingproducent Aurubis in Zutphen en technologiebedrijf Bosch in Deventer gaan opnieuw staken voor een betere cao. Morgen en maandag leggen zij wederom het werk neer, in de hoop dat zij daarmee betere arbeidsvoorwaarden kunnen afdwingen in de gesprekken met werkgeversorganisatie FME.

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  11

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”
 2. Moeder en dochter uit Deventer brengen ode aan de kikkererwt met uniek kookboek: ‘Dit bestaat nog nergens op de wereld’
  PREMIUM
  Video

  Moeder en dochter uit Deventer brengen ode aan de kikkererwt met uniek kookboek: ‘Dit bestaat nog nergens op de wereld’

  Van kikkererwten kun je véél meer maken dan alleen falafel. Brownies en koekjes bijvoorbeeld, maar ook brood, soep en smeersels. Moeder Lucrees van Groningen (56) en dochter Marietje Bosma (22) uit Deventer zijn al jaren groot fan van de erwt en besloten hun kennis en kooktalent te delen met de rest van Nederland en België. Met als resultaat een unieke verzameling van recepten uit elk werelddeel, modern en klassiek, waarin de kikkererwt centraal staat.

In samenwerking met indebuurt Deventer

 1. Geen erehaag voor Ajax: 'Feliciteren en hand geven, niet meer dan dat'
  Play

  Geen erehaag voor Ajax: 'Felicite­ren en hand geven, niet meer dan dat'

 2. Lerares gaat viral met video op school: 'Ik val op vrouwen'
  Play

  Lerares gaat viral met video op school: 'Ik val op vrouwen'