Het paasvuur in 2012 in Espelo. Nog altijd de hoogste ooit ter wereld. De stapel was 45,98 meter hoog, nog een fractie hoger dan de Scheveningse vreugdevuren met oud en nieuw.
Volledig scherm
Het paasvuur in 2012 in Espelo. Nog altijd de hoogste ooit ter wereld. De stapel was 45,98 meter hoog, nog een fractie hoger dan de Scheveningse vreugdevuren met oud en nieuw. © Koen Verheijden

Meerdere paasvuren stoppen met jarenlange traditie na bijna-ramp

Na tientallen jaren stoppen in zeker drie plaatsen de traditionele paasvuren, omdat de organisaties de risico's te groot vinden. Het ontstaan van vele brandhaarden door de Vreugdevuren in Scheveningen, heeft de angst aangewakkerd. Zo komen er geen paasvuren in de Gelderse plaatsen Brummen en Klein Dochteren en ook het Overijsselse Goor breekt met de jarenlange traditie. 

 1. Enorme wietplantage Deventer zat in zelf gegraven kelder (en zo ziet dat eruit)
  PREMIUM
  video

  Enorme wietplanta­ge Deventer zat in zelf gegraven kelder (en zo ziet dat eruit)

  Bij een onderzoek naar illegale bewoning op bedrijventerrein Kloosterlanden in Deventer stuitte de politie donderdag min of meer bij toeval op een enorme hennepkwekerij. De gebruikers van het gebouw hadden zelf een kelder uitgegraven onder het pand aan de Osnabrückstraat. De eigenaar zit in het buitenland en zegt van niks te weten. ,,Ik probeer er nu ook achter te komen wie mijn afwezigheid heeft gebruikt voor deze rotzooi in mijn pand.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

 1. Amerikaanse man weet met politieauto tweemaal te ontsnappen tijdens achtervolging
  Play

  Amerikaan­se man weet met politieau­to tweemaal te ontsnappen tijdens achtervol­ging

 2. Samenvatting | Sparta Rotterdam - Vitesse
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Sparta haalt uit tegen Vitesse en houdt Europees voetbal in vizier

  7 mei