Paul Stolte van restaurant Roasted zorgt er met het hele gezin en vrienden voor dat het eten wordt thuisbezorgd.
Volledig scherm
PREMIUM
Paul Stolte van restaurant Roasted zorgt er met het hele gezin en vrienden voor dat het eten wordt thuisbezorgd. © Privé

Met slechts één kok in de keuken moet horeca in Deventer vaak nee verkopen: ‘Maar de steun is hartverwarmend’

Horeca in Deventer probeert zich staande te houden door eten te bezorgen. Omdat er door de strenge coronamaatregelen maar één of twee mensen in de keuken kunnen staan, wordt er regelmatig nee verkocht. Zo heeft Mexicaans restaurant El Popo aan de Brink besloten voorlopig alleen te bezorgen bij mensen met een vitaal beroep.

,,We moesten kiezen tussen sluiten of de mensen die harder moeten werken dan ooit een hart onder de riem steken”, vertelt eigenaar Haico van Elst. Het was de eerste week zo druk met bestellingen, dat ze het niet konden bolwerken. In de keuken van het Mexicaanse restaurant in het centrum van Deventer staat nog maar één kok. Die is meer dan twee meter verwijderd van degene die de dozen inpakt en die staat op zijn beurt weer minimaal op twee meter afstand van de enige bezorger. Door deze maatregelen kan El Popo minder bestellingen aannemen dan het restaurant zou willen en daarom heeft de eigenaar besloten voorlopig alleen te bezorgen bij mensen met een vitaal beroep. 

In samenwerking met indebuurt Deventer