Volledig scherm
PREMIUM
De werkgroep die zich bezighoudt met de metamorfose van de Brink in Bathmen. © FOTO HISSINK

Metamorfose Bathmense Brink duurt nog jaren: ‘Brink ligt er, is niet gevaarlijk en stort niet in’

Het gaat nog jaren duren voordat de Bathmense Brink daadwerkelijk wordt opgeknapt. De gemeente stelde vorig jaar 30.000 euro beschikbaar voor het maken van een plan, maar geld voor het werkelijk uitvoeren daarvan is er (nog) niet. De werkgroep is niet in paniek.

De werkgroep die zich bezighoudt met de herinrichten van de Bathmense Brink verwacht dat het centrale gebied pas over drie tot vijf jaar aangepakt wordt, enkele jaren later dan gehoopt. ,,Dat is niet anders. Natuurlijk willen we sneller, aan de andere kant is het goed dat het wat langer duurt. Als je snel wil, moet je tijd sneller inzetten. Maar het moet wel in onze vrije tijd gebeuren, daarom smeren we het wat meer uit’’, zegt voorzitter Bas van Swigchem. ,,Het Brinkje dat we hebben wordt verdubbeld. Dat klinkt simpel, maar is een hele klus.’’

  1. Nieuwe stadsbeiaardier Bauke wil vanuit zijn Lebuinus de stad bespelen
    PREMIUM
    video

    Nieuwe stadsbei­aar­dier Bauke wil vanuit zijn Lebuinus de stad bespelen

    Hoog boven de binnenstad van Deventer slaat de nieuwe stadsbeiaardier Bauke Reitsma (43) op zijn klavier. 'My Way’ rolt vanuit de klokken van het carillon op deze vrijdagmiddag over de straten van de stad. Met zijn muziek deint Reitsma mee op de actualiteit. Van Bach en Halleluja van Cohen tot La Boheme van Aznavour. Sinds deze maand is Reitsma de vaste bespeler van de carillons van Bathmen en Deventer.

In samenwerking met indebuurt Deventer