Monique en Herman Fiselier willen graag twee mini-windmolens plaatsen in hun tuin. Maar gemakkelijk is dat niet. Ze lopen aan tegen hoge kosten voor een vergunning.
Volledig scherm
PREMIUM
Monique en Herman Fiselier willen graag twee mini-windmolens plaatsen in hun tuin. Maar gemakkelijk is dat niet. Ze lopen aan tegen hoge kosten voor een vergunning. © Ronald Hissink

Mini-windmolens plaatsen bij je huis? Deze Okkenbroekers lukt het niet: ‘Onbegrijpelijk’

Mega-windturbines, wie heeft er geen mening over. Alleen een paar kleine molentjes op je dak zou toch geen problemen op moeten leveren? Althans, zo dachten Monique en Herman Fiselier. De Okkenbroekers willen graag zelf energie opwekken, maar lopen tegen een muur aan bij de gemeente Deventer. „Iedereen denkt dat er een grote molen van 150 meter hoog komt te staan.”

0 reacties

  1. Sporthistoricus speurt naar namen van in oorlog gesneuvelde Lochemse voetballers: ‘Met hun verhalen ráák je mensen’
    PREMIUM

    Sporthisto­ri­cus speurt naar namen van in oorlog gesneuvel­de Lochemse voetbal­lers: ‘Met hun verhalen ráák je mensen’

    Ze móéten er zijn geweest, die trefzekere spits en robuuste verdediger uit Lochem die in de Tweede Wereldoorlog het leven lieten. Alleen heeft Jurryt van de Vooren ze nog niet gevonden. De Amsterdamse sporthistoricus zoekt al 25 jaar naar namen en gegevens van voetballers die stierven in de oorlogsjaren. Vooralsnog is Lochem een blinde vlek in die lange speurtocht.
    Lochem

In samenwerking met indebuurt Deventer